Eilen aamulla raahauduttiin ukon kanssa huonosti nukutun yön jälkeen tuohon naapurissa olevaan neuvolaan. Ja jos kaikki ei ois jo meidän naamoista huomannu, että ollaan ekaa kertaa asialla, niin lampsittiin odotustilaan kengät jalassa ja huomattiin vasta muutaman minuutin päästä, että ne ois kuulunu riisuu siihen eteisee. Ukko sit hipsi hakemaan meille kengänsuojat ja esitettiin coolia, kunnes meidän terveydenhoitaja Vappu tuli hakemaan meitä :)

Meidän neuvolantäti Vappu oli ihana ja mukava, mutta aika nuori, arviolta 25, eli just valmistunu. Perusjutut se ties, mutta muuten se joko luki jostain vihkosta mitä tehdä, tai juoksi kollegansa luokse kysyy :D Jäätin ehkä kaipaamaan sellaista vanhaa ja kaikentietävää neuvolantätiä vähän :P Ensin juteltiin ja täytetiin joku päihdekysely (ihan niinku yläasteella :D) ja täti totes, että ei olla alkoholisteja!! Sitte mitattiin ja piikitettiin:

RR:126/83

hemppa:129

paino: 56.8

Niih :D Pelkäsin että painoa ois ollu enemmänki, mutta ei onneksi. Verta kupattiin kolme putkea ja ens kerralla saan tietää oonko terve ku pukki. Unohdin mainita hurjasta väsymyksestäni, mutta toisaalta tuo hemppa oli hyvä, joten eipä se sitä sen enempää ois varmaa miettinytkään. Pissanäytteenkin sain annettua ja se oli puhdas :) Vaikka viikko sitten sain kuurin pissatulehdukseen, enkä syönyt kuuria loppuun (HYI MUA!!) Koska mun äidillä on kakkostyypin diabetes, niin joudun odotusaikana kaksi kertaa sokerirasitukseen :/ Mä kammoon koko juttua!! Siis oikeesti. Voiko joku raskaana oleva olla syömättä yli 12h??? Mä heräsin viime yönäkin vessaan ja menin nukkumaan jääkaapin kautta :D No mutta se on vaan pakko kestää :/ Eka on viikolla 12-16 ja toinen sitten viikolla 26-28. Sitten satiin miljoonaa lippua ja lappua ja Helistimen dvd kotiin vietäväks ja seuraava aika. Se on neuvolalääkärille ja sijottuu kuukauden päähän. Ukkoa en sinne huoli mukaan, koska se käynti on vaan mittausta ja alapään ronklausta :D Ainoa, että ne saattaa siellä kuunnella sydänäänet, mutta kyllä se ukko neki kerkee kuulee vielä :) Koko hommaan meni tunti ja sitten me tultiin ukon kanssa kotiin kattomaan se dvd. Se oli kyllä hurjan pitkä, mutta ihan hyvä :) Synnytys siinä oli aikalailla vaaleanpunaisten lasien läpi katsottu, mutta ehkä se on hyvä näin raskauden alussa :D Sitte terkka laittoi sinne naistenklinikalle lähetteen niitä AGU-testeja varten, mutta se ei tienyt soittaako ne sieltä vai soittaako hän ite meille, mutta ehkä joku soittaa täs joku päivä? :D Niin ja neuvolan kone laski nyt lasketuksi ajaksi 9.5, mutta mä odotan nyt ensi viikon ultraa ennen, ku alan mihinkään, mitään päivämääriä muuttamaan... :)

Kysyttin myös, että mikä on sen terkan mielipide, että kannattaisko mun mennä työkkäriin, vaikka en mitään niiden tarjoomia töitä selkäni takia voi tehdä, vai pitäiskö pyytää lääkäriltä s-lomaa. Se oli taas hurjan pihalla asioista, mutta neuvoi varaamaan ajan omalle lääkärille. Harmi, että se on vaan k**ipää, mutta huomiseks on nyt sitte aika sen luo... Katsotaan sitten mitä se sanoo...

RV 10+1