Ehkä n. 50% terveydenhoito alan ihmisistä ei ota rokotetta ja jos keskustelupalstoihin on luottaminen, niin raskaana olevista ainakin sama määrä meinaa jättää rokotteen ottamatta. Suurin osa raskaana olevista rokotteesta kieltäytyvistä ihmisistä vetoaa rokotteen haittavaikutuksiin ja siihen, ettei rokotetta pitkäaikais haittavaikutuksia ole todettu. Kuka tietää vaikka jokaisen rokotteen ottaneen odottavan äidin lapsesta tulisi kaksipäinen hirvio kasvaessaan? :D Terveysalan ihmiset (siis ne jotka tunnen töistä tai muualta) sanovat kieltäytyvänsä rokotuksesta, koska tauti ei ole heille vaarallinen ja rokotuksesta raportoitu tulevan haittavaikutuksia. Toisaalta jokainen tietää, että kaikista rokotusohjelmaan kuuluvista tulee jotakin vaivaa. Vähintääkin pistoskohta on hetken kipeänä. Ja silti me otamme ja annamme lapsillemme nämä rokotteet. HUOH.

Itse olen tällä hetkellä töissä (keikalla) täällä vanhassa työpaikassani pienellä dementia osastolla, enkä ottaisi rokotetta jos työskentelisin täällä vakkarina, enkä olisi raskaana. Eli täällä en pelkää laisinkaan minkäänlaisen epidemian syntyä. Mutta ensi viikon maanantaina alan hoitamaan ystäväni kymmenen kuukauden ikäistä poikaa 5 päivää viikossa. Pojan äiti lähtee töihin kouluun ja pojan isoveli on eskarissa. Tämä siis tarkoittaa, että epidemian iskiessä eteläsuomeen olisi pojan äiti ja veli todella suuressa riskissä saada tauti ja näin ollen tartuttaa se muhun. Tautiin sairastuessa riski kuolla on yhden suhde tuhanteen, eli ei paha, mutta raskaana olevilla se onkin jo moninkertainen. Myös keskenmenon tai ennen aikaisen synnytyksen riski suurenee.  Niin, että jos et vielä tajunnut, niin oon aika hemmetin sekasin!! En oo neuvolan mieleipidettä kysyny, mutta eiköhän ne ole ohjeistettu "puolustamaan" rokotetta. Tällä hetkellä olen kuitenkin pikkiriikkisen enemmän rokotteen ottamisen puolella. Kai? Viime talvena sairastin perus influenssan, joka yllätti mut rajuudellaan. Kuume oli hurjan korkea ja lihaskivut ihan järkyttäviä. Tulehdusarvot oli niin korkealla, että oli sairaala reissu lähellä. Sikalunssan sanotaan olevan vielä kovempi kuin tavallinen influenssa, ja tää on se syy miksi olen vielä rokotteen puolella. HUH!! MIelipiteet ja faktat on tevetulleita, mutta mitään väittelyä aiheesta en kaipaa :)

Mulla alkoi nyt viiden yön yövuoroputki, koitan keskittyä hetken töihin ;)

 

 

 Pistin linkin kahtia, kun se sekotti koko blogini olemalla ihan liian pitkä :D Eli maalaa ja poista välilyönti, niin pääset katsomaan :)

http://www.ktl.fi/portal/suomi/terveyden_ammattilaisille/rokottaminen/

pandemiarokotukset/raskaana_olevien_pandemiarokotukset/