Eilen aamusella käviin neuvolassa RV 34+2

 

  • Hemppa 126
  • Paino 68.3 eli +950/vk
  • Turvotus + pisu puhdas
  • RR 120/84
  • sf-mitta 31 (keskikäyrällä)
  • Vauva raivotarjonnassa liikkeet ++ ja syke 152

 

Eli kaikki hyvin. Paino nousee tasaseen tahtiin. Saattaa olla, että herkuttelen liikaa, mutta siihen tulee väkisinkin muutos, kun ollaan rahattomia :D

Terkka ihmetteli taas sitä kuinka ylhäällä mulla kohtu on. Ei ole kuulemma ihme, että vähän ylävatsaa ja kylkiluita särkee. Siispä pyytäisin rakas lapseni: LASKEUDU!! Tällä kertaa oli muutenki tosi kiva käynti. Terkalla ei tuntunu olevan kiire mihinkää ja sain rauhassa kysellä. Verenpaine oli mun lukemiks aika korkeella, mutta sen selittää se, että terkka ei meinannu saada Eetun sykkeitä millään kuulumaan ja vasta monen minuutin ettimisen jälkee saatiin heppu pysymään paikallaan sen aikaa, että kuultiin hetki tasasta pumppia. Ja sit heti tän jälkee mitattiin siis verenpaine :D Seuraavalla kerralla on lääkäri. Tällä kertaa on taas eri lääkäri, kuin aikaisemmin. Tässä on kuulemma se hyvä puoli, että hän ultraa ja tekee sen perusteella painoarvion :)

 

Iltapäivällä lähdettiin sitte taas ajelee Kätilöopistoa kohden. Mulla oli tosta neuvolakäynnistä saakka kipeitä supistuksia. En tiiä, mutta luulen, että ne johtu siitä, kun terkka aika kovakouraisesti kokeili vauvan päätä. Ainakin se sattui ihan sikana :/ No joka tapauksessa automatka muutaman minuutin välein tulevien suppareiden kans oli aika ikävä. Meinasin monta kertaa siirtyy takapenkille ettei tarttis vaan istua vöissä. Onneksi noi supparit kuitenki helpotti siel valmennuksessa, niin ei tarvinu siirtyä valmennuksesta suoraan synnytyssaliin xD

Valmennuksessa oli taas sama porukka ja sama kätilö, tällä kertaa oltiin vaan eri osastolla. Alkuun juteltiin epäsäännöllisestä synnytyksestä. Saatiin hiplailla imukuppia ja samalla kätilö kertoi sen käytöstä ja sektiosta. Seuraavaks juteltiin imetyksestä ja vauvan hoidosta. Siihen menikin eka tunti ja pidettiin pikkunen tauko. Sitte tauon jälkeen edellisenä päivänä vauvansa synnyttänyt perhe tuli esittelemään pikkuistaan ja kertomaan synnytyksestä. Synnytys ei ollu menny ihan kaikkein kivoiten, mutta lopputuloksena oli täydellinen pieni tyttö :)  Ja tosi kiva oli kyllä oikeesti kuulla mielipide synnytyskivuista sellaselta joka oli vuorokautta aikasemmin oikeesti ollut niiden kourissa. Perheen lähdettyä meillä oli enää muutama minuutti aikaa, ja käytiin kiertämässä osastoa (haikaranpesän synnyttäneiden osasto)  ja nähtiin kaksi erilaista perhehuonetta. Jostain syystä ei katottu ollenkaan sellasta kahden hengen huonetta, joita haikarassa myös on. Ois kyllä niin lottovoitto saada perhehuone. Ukolle ois varmaan ihan super mahtavaa päästä hoitamaan vauvaa alusta saakka. No tokihan se voi olla meidän seurana vaikka oltaisikin tavallisessa huoneessa.  kätilön mukaan perhehuoneen mahdollisuus on n. 50% joten ei auta, kun toivoa :) Ja eihän sitä ole vieläkään minnekkään kirjoitettu, että päästäisi välttämättä edes synnyttämään Haikaranpesään.

Taas jälleen jäi tosi positiiviset fiilikset tosta valmennuksesta ja oon kyllä ihan mega iloinen, että mentiin :) Ens perjantaina olisi sitte vielä se keskustelu kätilön kanssa. Jos vaan sattuu mukava kätilö, niin uskon, että siitä jää eniten käteen :)

 

Vaihdettiin eilen myös makkarin järjestystä. Eli nyt on sitte kaikki vauvaa varten valmiina. Rattaat haetaan kellarista joko ihan LA:n kynnyksellä tai sitte vasta vauvan kotiuduttua. Autoistuin odottaa makkarissa käyttäjäänsä. Sekin asennetaan joskus lasketun ajan tienoilla, tai sitte napataan se matkaan, kun lähdetään kohti synnäriä. Asennuskin on jo harjoteltu valmiiksi :P Vauvan sänky tilataan vasta sairaalassa ollessa (paitsi jos menee yliaikaiseksi, niin sitte varmaan valmiiksi). Sen saapumiseen menee siis yksi arkipäivä. Jos satutaan olemaan sairaalassa just viikonloppuna, niin yhden tai kaksi yötä voi vauva nukkua vaikka vaunuissa :) Sänkynä siis: http://www.vaavi.fi/ Muuten kaikki on tosissaan hankittu ja vaatteet pesty. Rintapumppu saatiin eilen tutulta. Se on ikivanha ja käsikäyttöinen, mutta riittää varmasti :) Ukon oli sitte pakko päästä eilen kokeilemaan sitä. Olin kylvyssä ja se iski sen kiinni mun tissiin. Hyvin se sai jo ekalla vedolla maitoa valumaan :D Sanonpa vaan, että on se ihme, jos meidän vauva nälkää näkee, kun nyt jo tosissaan maito tulee valumalla!

 

Perjantaina lähden mun vanhempien kanssa selvittämään papan asuntoa ja kamoja. Ollaan sitte samalla yötä siellä, muuten autoilua tulis ihan liikaa yhdelle päivälle. Hautajaiset ois sitte 16. päivä. Saa nähdä oonko vielä silloin siinä kunnossa, että voin istua 3h autossa. Onneksi silloinkin ollaan yötä, joten jos yhdessä koossa olen, niin varmasti lähden :) Ukolta jää kumpikin reissu väliin, kun on töissä, mutta toisaalta on ihan kiva olla välillä erossa, niin jaksaa taas paremmin ;)

 

Hohhoh, tulipas taas lörpöteltyä. :D

 

Henna ja Eetu 34+3