Eilen oli pitkästä aikaa neuvola ja omalla terkalla käynti. Toi mun terkka on kyllä tosi mukava, mutta on se jotenki tosi hätänen, eikä sen kanssa saa jutunjuurta mitenkää aikaseks. Eiliseen käyntiin meni ehkä 15min.

  • Paino 64.4 eli + 480g/vk (kokonaisuudessaan +7.6kg)
  • hemppa 124 (eli hyvin on noussu, mutta jatetaan silti rautaa)
  • RR 119/72
  • sf-mitta 25,5 (keski- ja alakäyrän välissä)
  • vauvan liikkeet ++ ja syke 145
  • turvotus + (mun puheiden perusteella laittoi ton)

Painosta ei tällä kertaa tullut naputusta. Mutta mua alkoi vähän jännittämään, että kuinkakohan lähelle 20 kilon painon nousua mä vielä tässä pääsen? :D Niin ja iloisia uutisia tuli sen verran, että vauva on ainakin terkan käsikopelon mukaan raivotarjonnassa. Musta tuntuu, että se kääntyi tähän asentoon tuossa muutama päivä sitten. Toivottavasti tajuais nyt sitte loppuun asti majailla näin. Sain terkan puheista sellasen käsityksen, että vauva ois laskeutunu jo vähän, mutta tästä en nyt sitte varmaksi mee sanoo. Vauva on kyllä hassun tuntuisessa asennossa niin, että sen selkä on mun oikeaa kylkeä kohti, peppu tossa ylhäällä ja sitte potkut tulee vasempaan kylkeen. Toi iso ahteri tossa keuhkojen kohdalla aiheuttaa kyllä välilä aika ikäviäkin tuntemuksia :D  Tästä lähtien käynnit on kahden viikon välein, kunnes lopussa sitte viikon välein. Tuntuu jotenki tosi turhalta rampata tuolla joka toinen viikko, kun kaikki on hyvin. Millonkas muuten on se vika lääkärintarkastus?

Tänään oli sitte toinen sokerirasitus. Paasto meni tosi hyvin, kun vetäsin just kasin aikaa iltapalan ja sit ennen kymmentä olin jo unten mailla. Tää aina vaan jatkuva flunssa teki kyllä yöstä vähän inhottavan, kun joutuu nukkumaan suu auki ja sitte on kokoajan suu kuivana ja kauhea jano. Kerran kävin yöllä purskuttaa suuta vedellä, kun tuntu, että se kuivuu ihan karrelle :D Sokerilitku meni hyvin alas, niinku viimeksi ja  hetkenaikaa sen juomisen jälkeen oli vähän huono olo, mutta hyvin selvisin odotustilassa istuen. Tokaan verikokeeseen mennessä olo oli jo ihan hyvä :) Tokan tunnin kohalla oli jo kauhea nälkä, joten laukkasin aikamoista vauhtia kotiin syömään aamupalaa. Kyllä maistui hyvälle ruisleipä :D Sitte tietysti tän hurjan rankan sokerirasituskokemuksen jälkeen vetäsin kevyet  kolmen tunnin päikkärit ja heräsin syömään :D 

 

Henna ja Eetu 30+3