Vinde toi poika kasvaa. Mun siskonpojista yks (1/3) on hurjan pitkä ja kasvaa ihan omilla käyrillään. Tuleekohan meidän poitsusta samanlainen? :) Tänään meinaan aloin pukemaan normaaliin tapaan poitsulle vaatteita, mutta bodyn nepparit ei mennykkään enää kiinni. Niinpä sitte siirsin suosiolla kaikki 56 vaatteet syrjään ja kaivoin 60senttiset tilalle. Kävin vielä kirppikseltä ostamassa lisää, joten nyt on taas pojulla vaatteita :) Jotenki aina surettaa siirtää pieniä pois ja ottaa isompia tilalle. Toisaalta sitte taas on ihanaa, kun poika kasvaa. Poitsu on nyt jo oppinut hurjasti uusia taitoja. Hymyily on jo ihan arkipäivää ja naureskeluakin on jo satunnaisesti havaittu. Poju myös seuraa katseella ja hoitopöydän vieressä olevaa hymynaama-kuvaa ja viihtyy sitä tuijotellen pitkiäkin aikoja. Äiskä käyttää sitte sen ajan hyväkseen esim. pesukonetta täyttäen tai meikaten. Poitsu on alkanu viihtymään myös sitterissä pieniä hetkiä. Kokonaisuudessaan tää on ihan eri vauva, kuin viikko sitten :)

Meillä on kastejuhla kuukauden päästä. Mä jännitän sitä ihan sikana. Se on kuitenki eka juhla, jonka järjestän itse. Hyvät vinkit on tervetulleita :) Tarkoituksena oli käyttää ukon suvun kastemekkoa, mutta ei tällä pikku-jätillä ole mitään toivoa mahtua siihen enää kuukauden päästä. Ajattelin kysäistä oisko seurakunnalla lainata jotain kolttua. Ostaminen ei huvittais vaikka isovanhemmat lupaskin sen maksaa... Vieraita on kutsuttu 25 ja koko juhla hoidetaan seurakunnan tioissa. Eipä tarvi stressaa sitte muusta, kuin tarjottavista. Siinäkin on jo tarpeeksi!! Varsinkin, kun budjetti on äärimmäisen pieni.

Toissapäivänä muhun iski ihan ääretön väsymys ja masennus. Olin ihan loppu. Sillon aloin tosissaan miettimään, että josko ukko hoitaisi vauvaa viikonloppuna yhden yön, jotta mä saisin ensimmäistä kertaa kuukauteen nukkua kerralla enemmän, kuin 2.5h. Ajattelin, että jos heräisin vaikka kerran syöttämään, ettei tissit posahda ja ukko hoitaisi loput korvikkeen kanssa. Kuitenki samalla kaikki huonoäiti-fiilikset pukkaa päälle ja tuntuu, että tekisin väärin. Jännitän myös miten vauva suhtautuu pulloon ja saako korvikkeet aikaseks masukipuja. Tää rintakumin käyttö varmaan helpottaa kyllä sitä pullokokeilua, sillä samaltahan tää kumi tuntuu suussa, kuin pullon tutti. Mun äiti on pelotellut mua, että korvikkeista tulee ekalla kerralla vauvalle ihan karseet vatsakivut. En mä sellasta haluias, kerran kuitenkaan ei pakko ole. Miten teillä muilla on mennyt eka pulottelu/ekat korvikkeet?

Nyt takaisin vauvan luo :)

-Henna ja Eetuvaavi 1kk