Eetu on keksiny uuden jutun. Valvomisen. Jos ei huvitan, niin ei tarvi nukkuu. Vaikka oiski ihan yliväsy ja kaikki vaan itkettäis. Eilen pieni nukkui normi aamu päiksyt (3h), mutta niillekki nukahdettiin vaan puolen tunnin taistelun jälkeen. Sit ei enää nukuttukkaan, hierottiin vaan silmiä ja kiukuteltiin. Illalla autossa otettiin 10min torkut. Yöunille nukahtamiseen meni puoltoista tuntia ja vitsi sitä raivoa. Välillä oli pakko vuorotella ukon kanssa, kun omat hermot meinas pettää. Yöllä tää touhu jatkui. Kahden maissa alkoi känyyminen. 10-20 min välein pieni heräs huutaan tai kitiseen, tutilla hiljeni, äiti nukahti ja taas herättiin. Parin tunnin päästä olin niin väsynyt ja sekaisin jatkuvasta heräämisestä, että oli pakko potkia aamuvuoroon menevä flunssainen ukko hoitamaan Eetua. Onneksi se on ihanin mies ja heräs. Mulla oiski varmaan hermot pettäny, jos se ei ois... Mä niin toivon, että tää on vaan joku  vaihe joka menee äkkiä ohi.

Kerroinko jo, että Eetu oppi kääntymään? Monta päivää se sitä harjoitteli raivoissaan ja sitten viime viikon maanantaina se sen oppi. Ja voi kuinka onnellinen se oli. Ekan yönki se nukkui mahallaan. Harmi vaan, että se ei osaa kääntyä takaisin selälleen, joten sit tarpeeks kauan mahallaan hengailtuaan se saa raivarit :D Sit käännän ukon selälleen ja minuutin päästä se on taas mahallaan... Muuten lattialla ja sitterissä hengailu on nykyään pikkuisen lemppari hommaa ja siinä viihdytään välillä jopa puol tuntia ihan ilman äiskän huomiota :) Ihanaa! Vielä kun oppis käyttämään sen ajan tehokkaasti, eikä jäis tuijotteleen onnellisena pientä tai vaihtoehtoisesti tuijottaan tyhmänä telkkaria... Syöminen tai siivoaminen vois olla aika järkeviä vaihtoehtoa!!

Viime viikko oli eetun kanssa hirmu raskas. Lattialla ei viihdytty yhtään ja kaikki harmitti ja itketti. Loppuviikosta olin niin poikki, että oli pakko soittaa ukko kotiin töistä. Hermot meinas vaan pettää. Yhtenä päivänä pikkunen oksens kaiken syömänsä ulos, mä olin jo ihan hädissäni, mutta iltaan mennessä se laantui ja seuraavana päivänä tyyppi oli jo ok... Tiedä sitte? Muutenkin Eetu on tosi kova puklaamaan. Olen jo alkanut miettimään, että onkohan tämä ihan normaalia. Pulkua saattaa tulla vielä monta tuntia syömisen jälkeen ja puklukertoja päivässä kertyy valehtelematta ainakin 30. Ehkä kiinteiden aloitus helpottais tätä. Olen miettinyt, että tässä viikon parin sisään vois aloittaa soseiden maistelun. Kohtahan se 4kk tulee täyteen. Jotain ihottumaakin se sai poskiinsa. Mietin allergiaa, mutta ei olla aloitettu mitään uutta kuukauteen, joten työnsin sen ajatuksen päästä. Joku ehdotti, että ehkä meidän kesävauva oireilee näistä kylmistä ilmoista sillä tavalla. Rasvaamalla se kuitenkin helpotti, vaikka vieläkin posket punottaa vähän. Täytyy seurailla.

Jos viime viikko oli raskas, niin viikonloppu oli sitte ihan jotain muuta :) Perjantaina aamulla jätin eetun mun isälle hoitoon ja pääsin kampaajalle. Ihanaa <3 4kk siitä edellisestä kerrasta ehtikin vierähtää. Perjantaina oli ukon vapaa ilta, joten se hengas ensin illan kaverinsa kanssa meillä, sitten ne lähti baariin ja tuli meille kuorsaamaan. Aamulla ennen kahdeksaa me sitte eetun kanssa ajettiin ne ylös :D Sitte lauantai iltapäivällä lähdettiin toisen mamman kansa kohti Vantaan hotellia. Oltiin varattu sieltä bilepaketti, eli hotellihuone, sisäänpääsy baareihin ja tietty aamupala.  Ja voi miten meillä olikaan hauskaa. Ensin käytiin shoppailemassa mulle uudet bilevaatteet, sitten laitettiin ittemme tiptop (jopa tekoripset :D) ja lähdettiin bailaamaan. Ikinä en oo tanssinut niin, kuin lauantaina. Välillä piti käydä vaihtamassa kengätkin, jotta jaksais taas tanssia. Ehdittiin me nukkuakkin muutama tunti, ennen aamupalaa ja kotiinlähtöa :D Hotlaa sanotaan ruotsinlaiva simulaattoriks, ja just sitä se oli. Mut tolleen irtiotto paikkana se oli just passeli :) Untahan tuolla reissulla ei kovinkaan ehtinyt keräämään, mutta raskaan viikon jälkeen se oli just sitä mitä kaipas. Muistelen kyllä niin hyvillä mielin. Niin joo ja pakko mainita sekin, että olipas aika mahtavaa huomata, kuinka niitä miehiä ois riittänyt. Kyllä itsetunto nous ropisten!! Ja ukko mustisteli sitte aamulla kotona. Syyttä tietty :)

Päivitän harmittavan harvoin blogia, sitte ois miljoona asiaa kirjotettavana ja vain vähän aikaa. Koitan tsemppaa! Nyt kuitenkin lähden mun vanhempien luokse. Äiti pyys sinne auttamaan meikkaamisessa. Tarkkaavaisimmat voiki sitte bongata ne ens viikon viikonlopun ilapäivälehdestä ;D

Henna ja Eetu 3,5kk