Torstaina sai sitte tämäkin mamma ajokortin :) Inssi jännitti ihan järkysti, mutta meni suorastaan loistavasti. Inssin jälkeen otinki sitte suoraan auton ja lähdin hakemaan Eetua hoidosta :) On se kyl super helppoa tuo autoilu julkisten käyttöön verrattuna :) Ens viikoks saan iskän auton, niin ei tarvi tapella ukon kanssa autosta.

Ollaan julkkiksia Eetun kanssa ;D

http://www.vantaanlauri.fi/arkisto/2010/2010-11-04/paivaelamaa/Nuoret-aidit-yhdessa

Kamalan kuvan ne on musta saannut, mutta taitaapa tuo Eetu kuitenkin olla se pääasia :D

Jos joku vantaalainen nuoriäiti/odottaja muuten sattuu lukemaan, niin tulkaa ihmeessä mukaan tuonne tapaamisiin. Ainakin vantaan nuorten asujien sivuilta löytyy ohjaajien puhelinumerot/s-postit jonne voi ilmoittautua :)

 

Meillä on Eetun kanssa ens viikolla neuvola, sitte saadaan tietää taas uusia lukemia. Aika pullukka tuo nykyään on. En mä tiiä kuinka väärin mä sitä syötän. Mun mielestä se ei kuitenkaan syö yhtään sen enempää, kuin muutkaan vauvat. No ehkä neuvolantäti kertoo sitte, että onko tuolla oikasti liikaa kiloja. Ja kunhan tuo alkaa liikkumaan niin kilot karisee varmasti silmissä :)

Nukkuminen on ollut meillä viime aikoina ongelmana. Öisin heräillään aina vaan 5-10 kertaa. Paitsi, jos ollaan vierailla. Sitte herätään enintään kaksi kertaa. Me aletaan ukon kanssa olemaan jo vähän piipussa. Ja yksi hyvin nukuttua yö aina silloin tällöin ei enää tunnu pelastavan tilannetta. Varsinkaan, kun pikkumiehen päikkäritkin on muuttuneet hyvin pieniksi. Eetu nukkuu hyvinä päivinä parit tunnin mittaset päikkärit, jotka ei riitä sille alkuunkaan. Se jaksaa olla noin tunnin heräämisestä hyvällä tuulella, sit alkaa kiukku ja kitinä. Nukkumaan ei kuitekaan suostuta. Mä käytänkin monta tuntia päivästä ton nukuttamiseen. Useimmiten turhaan. Eilen mun siskon luona käytiin taas tälläistä unitappelua. Lopulta mun sisko kapaloi Eetun, kaappas kainaloon sänkyyn ja anto Eetun huutaa ittensä uneen. Siihen meni noin 5min, eli selkeesti oltiin ihan väsyjä. Mä en kuitenkaan haluiais alkaa nukuttaa eetua niin, että se huutaa joka kerta ittensä uneen... Toisaalta tänään se kyllä nukahti samalla tyylillä ilman itkua. Se kitis ja kiemurteli 15min, mutta nyt se nukkuu. Täytyy varmaan puhua näistä uniasioista siel neuvolassa. Ja hyvät nukuttamis keinot saa jakaa kyllä meillekkin päin :)

Syömisestä vielä sen verran, että Eetu syö hyvillä mielin oikeastaan kaikkea, mitä sen suun eteen laitetaan (ja sen huomaakin xD) ns. ruokasoseita menee puolisen purkkia kerralla, hedelmää ja marjaa menee vaikka koko purkki. Aamulla syödään yleensä kylläkin puoli purkkia hedelmää, sitten päikkäreiden jälkeen puolikas purkki jotain lihamössöä, sitte iltapäivällä purkki hedelmää, sitte riippuen päivästä, annanko vielä ruokaa, vai mennäänkö maidolla iltapuuroon. Iltapuuro syödään siinä kuuden maissa ja nukkumatti tulee seitsemältä. Monesti soseen jälkeen annan Eetulle jotain sormiruokaa. Omenaa, banaania, porkkanaa jne... Tänään annoin ekaa kertaa näkkäriä. Tosi mielellään se kaikkia syö. Joka kerta se vähän kakoo jotain paloja kurkustaan, mutta oon lukenu, että se on ekojen viikkojen aikana ihan normia, eikä se tunnu Eetun elämää mitenkää haittaavan. Kakomisen jälkeen se työntää samantien lisää ruokaa kupuun. Jos jollain on muuten hyviä ehdotuksia sormiruuiksi, niin kertokaa ihmeessä. Suomenkiellä löytyy hirveän vähän tietoa ja tässä väsymystilassa englanninluku onnistuu kehnosti  :P Niin joo ja ruokailut hoidetaan nykyään syöttötuolissa. Viime viikonloppuna kokeilin ikeassa, että jaksaisko se istua ja jaksohan se :) Sain itse syötyä rauhassa, kun Eetu ihmetteli menoa ja pappa lappas samalla ruokaa sen suuhun. Ostettiinki sitte samalla reissulla mummolaan syöttötuoli, kotona meillä onkin jo valmiina ukon vanha retro syöttis :) Tän viikon aikana Eetun istuminen onki parantunu ihan huimasti. Ekat päivät se huoju ja nojaili siin tuolissa. Nyt se istuu jo tosi hyvin. Lattialla ja sylissäkin se istuu jo tuetta hetken aikaa. Eilen pääs pikkumis ekaa kertaa käymään mäkkärissäkin. Mietin kuumeisesti, että millä saan sen viihtymään mun ruokailun ajan, kunnes keksin. Ostin sille ne miniporkkanat. Iskin sen syöttötuoliin ja annoin porkkanan käteen. Aina kun vanha tippu lattialle niin annoin uuden. Just sopivasti viimenen porkkana tippui, kun mä lopetin syömisen :D Hyppykiikku on edelleen kivointa maailmassa. Vaikka siinä ei jakseta ollakkaan kuin n.15min kerrallaan. Ehkä vähän kauemmin, jos joku istuu koko ajan edessä taputtamassa käsiä yhteen ja hurraamassa ;D Toisaalta eipä siinä hyppiksessä tarvikkaan sen kauempaa kerralla olla. Tossakin ajassa ehtii äiskä vaikka meikkaamaan, tai syömään nopean välipalan :) Jos toi sade kohta taukoaa, niin lähdetään naapurin kanssa ulos. Sillä on n. 3v tyttö ja aateltiin lähtee kimpassa ulkoiluttaan lapsia. Ukko on koko viikonlopun messuilla töissä (Jos eksytte messuille ja näette siellä Shellin vaatteissa miehen, niin se on mun ;D) Ajattelin, että voisin kokeilla laittaa Eetun sellaseen vauvakeinuun. Kotona se ainakin tykkää ihan hirveästi, jos keinutan sitä tossa hyppykiikussa :)

Ä-pakkauksen talvipuku on just sopiva Eetulle nyt ja otettiinki se käyttöön. Meillä onkin vaan kolme sopivaa pukua ;D Mutta ongelmaksi muodostui se, että kaikkien pukujen töppöset on ihan liian pieniä Eetulle. Sainki metsästää ensin koko Jumbon ja lopulta itiksen Jesperistä löytyi isompaa kokoa olevat toppatöppöset. Nekään ei ole mitkään kovin paksut, eikä varsinkaan kauhean isot. toivottavasti sinne kuitenkin mahtuu sitte kovilla pakkasilla sukkaa reilusti alle. Ihmettelen kyllä kovasti, että olenko oikeasti ainoa, jolla on isojalkainen vauva? Enhän mä nyt rupea noin pienelle ostamaan kenkiä, kerran se ei kävelekkään :D Mun isä on työmatkalla Lapissa ja pyysinki sitä tuomaan Eetulle jotki kivat lapikkaat. Toivottavasti se tois kivat ja sopivat, niin saataisiin edes niistä lampöiset töppöset pikkumiehelle :)

Jaa'a.. Huomaakohan kukaan, että olen yksin kotona ja yksinäinen. Kauhea puheripuli päällä :D Taidan mennä piirtämään naaman ja siivoilemaan niin voidaan sitte Eetun herättyä lähteä ulos.

 

Henna ja Eetu (Melkein puoli vuotta :O)