Puoliväli lähestyy hurjaa vauhtia. Vaavin liikkeitä en ole vielä tuntenut (?) Toisaalta välillä tuntuu masussa möyrintää joka voisi olla hyvinkin Eetun aikaansaamaa :) Yritän kovasti makuullaan hiljentyä ja tunnustella liikkuisiko masussa joku, mutta en oo kertaakaan tuntenut yhtääään mitään :( Viimeviikolla autossa töyssysella tiellä ja tänään junassa masussa tuntui tätä outoa möyrimistä :D Monet kuvailee ensimmäisiä liikkeitä hipasuina, perhosen siipien tai kalan pyrstön kosketuksena, mutta tuollasia fiiliksiä ei oo kyllä mulla ollut.... Täytyy jatkaa tutkimista ja odottamista :) Parin viikon sisään tuntuu varmasti jo jotain! :)

Täytyy listata vähän oireita itselle ylös, että muistaa myöhemminkin miltä tässä vaiheessa tuntui :) Vatsa kasvaa ihan järkyttävää vauhtia, rasvaan sitä ja rintoja jokaisen suihkun jälkeen joko kevyellä rasvalla tai bodyshopin kaakaopuikolla. Vielä ei oo ainakaan tuntunu iho kertaakaan kiristävältä tai kutisevalta... Tai no nännit kutisee aina välillä... Masu alkaa olla inhottavasti tiellä, jos yrittää kumartua ottamaan lattialta jotain ja hoitolapsen nosto lattialta on inhottavaa... Koitan aina auttaa sen ensin seisomaan ja sitten vasta nostaa syliin, niin ei tarvi ite kumartua niin alas. Hoitovauvan (11kk) sylittely ja esim. maidon anto sylissä on inhottavaa varsinkin jos pikkutyyppi nojaa mun mahaan. Jos jollain kokeneemmalla ois hyviä neuvoja tän lapsenhoitoon, niin saa kertoa :) Niin joo ja jos lattialla istuu, niin sieltä on kans pikkasen hankalaa nousta ylös, jos ei saa otettua tukea esim pöydän kulmasta. Paras tapa on sitte kääntyä kontilleen ja siitä nousta ylös :P Luulempa, että tuo ei tuosta tuu helpottuu ennen synnytystä :D Selkäsäryt on helpottaneet alkuraskaudesta :) Kävely taas on muuttunu ihan pakkopullaksi, enkä lähde autoa pidemmälle kävellen, jos ei oo tosi hyvää syytä. Vauhti on hiljentyny puoleen ja vatsa painaa inhottavasti ja voi olla että kuvittelen vaan, mutta luulempa, että reipas kävely saa aikaseks kivuttomia supistuksia. Täytyy jutella tosta sit seuraavassa neuvolassa. :) Ostin tänään yhdistelmäkortin salille, joten sillä voin käydä joka keskiviikko tossa venyttelyssä jonka aloitin kolme viikkoa sitten ja samalla kortilla voi käydä myös kuntosalilla. Mietittiin mun isän kanssa, että mikä ois paras liikuntamuoto mulle tässävaiheessa raskautta ja toivottavasti vielä monta viikkoa eteenpäinkin. Päädyttiin kuntosaliin. :) Kävin siis tänään taas siellä syvävenyttelyssä ja nyt siellä oli toinenkin raskaana oleva :) Jos se on sielä ens kerrallakin, niin täytyy ehkä uskaltautua ja tehdä tuttavuutta :O Mun isä tuli spinningistä just ku odotin sen venyttelun alkua, joten juteltiin siinä hetkonen. Iskä on tuolla salilla ihan vakkari (niinku mäkin ainakin olin vielä ennen) joten ei menny, ku sekuntti, kun meidän ympärillä oli monta ihmistä ihmettelemässä mun masua ja onnittelemassa iskää ukiks tulemisesta!! Meinasin ehk vähän loukkaantuu, ku kukaan ei onnitellu mua :D Kysyin sitte yhdeltä jumppaohjaalta, että liikkuuko täällä juorut tosi nopeesti, vai näkyykö mun maha oikeesti kaikille. Kuulemma näkyy!!! Vähäks tuo sai mut onnelliseksi :D Kokoajan on niin iso olo, että on ihanaa, jos ihmiset tunnistaa masun vauvamasuks :)  Nii ja aikasemmin kärsin siitä inhottavasta paineentunteesta, se on kadonnut kokonaan, juuri niinkuin neuvolalääkäri silloin ennusti :) Oiskohan vielä jotain?

Saatiin ukon vanha syöttötuoli. Nyt sitä käytetään siis tuolle hoitolapselle ja sitte tulevaisuudessa meidän muksulle. Välissä se varmaan joutaa kellariin hetkeks :) Haluttiin syöttötuoliks tuollanen tuoli, jonka saa käännettyä pyörillä kulkevaksi tuoli+pöytä systeemiksi :D Kai kaikki tajus? Toi on peräisin 80-luvulta ja sen väritys on sen mukainen :D Ei onneksi sentään vihreä tai keltainen, vaan valkoinen jossa on punaiset pyörät.... Saatiin myös kassillinen vauvanvaatteita, jotka on ukon ja sen sisaruksia vanhoja. Valkkasin sieltä vaan muutaman helmen ja loput laitan kylmästi takaisin anopille :D Suurinosa vaatteista oli kamalia monivärisiä 80 ja90-luvun rytkyjä :D Ei ees mitenkään retroja, vaan kamalia :D Mutta kohta tuo mun mies pääsee töistä, joten lähen odottelee sitä tonne oven taakse :D

 

Niin ja tällä viikolla Vau.fi sanoo, että meidän vauva ois 16cm pitkä ja painais 135g Eli ei ihme jos masu alkaa näkymään :P Loppuun vielä kuva siitä tältä päivältä... Mä alan päiväpäivältä tykkäämään tuosta enemmän :)