Meillä oli pari viikkoa netti poikki, siitä johtuu tämä katko blogin päivityksessä. Missasin kaikki joulupäivitykset sun muut... Olin suunnitellut että toivottelen teille kaikille ihanat ja rauhalliset joulut tälläisillä kuvilla:

 

 

 

Mä sain flunssan pari päivää ennen joulua. Kuume hipo parhaimmillaan 39 astetta, olo oli aika pöhnäinen. Mies oli onneks lomalla ja hoiti kodin. Kerran jouduin jäämään pieneksi hetkeksi Eetun kanssa kaksin. Silloin istuin vaan sohvalla eetu sylissä ja rukoilin, ettei taju lähtis. Kuume oli silloin just sen melkee 39, vaikka olin ottanut kuumetta laskevaa lääkettä :( Näinpä olin sitten myös jouluaaton kuumeessa. Onneksi mentiin mun vanhemmille valmiiseen pöytään. Ei olis muuten tullu mitään. Jouluruuista en paljoa nauttinut, kun makuaisti oli flunssan kadottama. Aaton jälkeen Eetukin tuli kuumeeseen, mutta sairasti vaan päivän, sama juttu miehellä. Onneksi ne selvisi helpommalla :) Muuten joulu ja pyhät meni hyvin. Eetu sai aivan järkyttävän määrän lahjoja. Mm. Taaperokärryt, potkuauton, legoja, kahdet UUUBER mageet  kengät (toiset jenkkilästä saakka, lahjapaketti oli sen reissun jälkeen aika hauskan näköinen, lahja onneksi oli ehjä), learnin puppyn ja saman sarjan puhuvan ankan,muita leluja, vaatteita. Saatiin koko perhe mun siskolta sen itsetekemät villasukat, itsetehtyä saippuaa ja bambulangasta tehdyt tiskirätit (aivan mahtavat käytännössä!!) tossa vain osa eetun lahjoista, lahjatulva oli ihan mahdoton. Väitän, että tuo muksu ei ole ollut läheskään niin kilttinä, että ois ansainnut noi kaikki ;D Mekin ukon kanssa ollaan oltu vissiin kilttejä. Saatiin uus hieno kahvinkeitin ja paljon pikkujuttuja. Mä sain vielä lahjakortin kampaajalle, mun vanhemmilta. Ukolta sain toivomani yökkärin ja kaulakorun :) Lisään joulukuvia myöhemmin, ne on vielä kamerassa.

Uusivuosi oli aluksi tarkoitus viettää petheenvoimin kotosalla, mutta selvittyäni siitä joulun taudista päätin, että ukko ansaitsee vapaaillan. Päivää ennen aattoa mun vanhemmat soitti, että ne ottaa eetun ja lopulta päästiinki sitten ukon kanssa kahdestaa juhlimaan. Olihan kivaa :) Eetu oli vähän säikkynyt raketteja, kun ne paukkui ulkona ihan vieressä, sisällä ollessa se ei edes huomannut niitä :)

 

Nukkuminen on aina vaan ongelma meidän taloudessa. Perhetyöntekijän piti tulla maanantaina, mutta se perui muutamaa tuntia aikasemmin tulonsa. Ensi maanantaiksi on sovittu uusi tapaaminen. Toivotaan, että se toteutuis :) Eetu herää öisin syömään 2-4 kertaa. Mummolassa se oli nukkunut yhdellä heräämisellä, kotona syöttöjä on yleensä 4... Eetun nukuttaminen on aivan kamala shou. Siihen menee aiva vähintään vartti, parhaimmillaan tunti. Ensin se juo maidon, sitten se otetaan kainaloon, se alkaa huitomaan ja huutamaan, sitten se otetaan kainaloon, niin, että se ei pääse liikkumaan. siinä se sitten huutaa ja kitisee vaihtelevasti joko vaan hetken tai sitten tosi pitkään. Ja tää sama tapahtuu neljä kertaa päivässä. Eetu nukkuu päiväunia vaan tunnin kerrallaan, joten kolmet päiväunet on ihan pakko ottaa. Illalla kahdeksan jälkeen mennään sitten yöunille. Eikä sinnekkään nukahdeta kovin herkällä.... Mä oon niin kypsä tähän nukutus ja unenpuute rumbaan, että moro. Onneksi ukko on pari viikkoa lomalla. Toivonpa, että sillä perhetyöntekijällä olis jotain järkeviä neuvoja. Tästä aiheesta vois kirjottaa ihan loputtomiin. Mutta en taida nyt tylsityttää ketään sillä. Tiivistettynä ollaan koko perhe ihan loppu ja väsyneitä. Tuntuu, että mikään ei enää voi auttaa meitä. Eletään voimien rajoilla. Vuorotellaan öitä, mutta pikkumies huutaa öisin niin kovaa ja usein, että sohvalla nukkujakin herää siihen monta kertaa yössä. Saataispa vaan apua!

Muuten meidän elämä sujuu varsin mallikkaasti. Eetu ryömii ihan mieletöntä vauhtia. Sille on ihan turha laittaa enää mitään leikkimattoa lattialle, sillä siinä pysyttään noin kolme sekuntia. On hauska seurata kun pikkumies ryömii yhtäkkiä keittöön tai katoaa kylppärin ovesta sisään. Ylöspäin tuo ei ole  vielä tajunnut kiivetä. Sohvaa tai olkkarinpöytää vasten se ois kyllä ihan helppoa. Kaikki ajallaan. Ihan hyvä, että järkeä ehtii tulla vähän enemmän päähän, ennenku ylttää jokapaikkaan. Puhetta tuo ei taida juurikaan vielä ymmärtää. Ruuissa siirryttiin just 8kk soseisiin. Survon niitä vähän haarukalla ja aika hyvin ne tuntuu pikkumiehen kitaan uppoavan. Toisaalta Eetulle on viimeaikoina maistunu aika huonosti ruoka. Se vaan huitoo ja hosuu, kun yrittää syötää. Parhaiten ruoka menee alas, kun antaa sille käteen oman lusikan, jolla se hakkaa pöytää. Meidän pöytä on menny jo ihan pilalle :( Onneks se ei ollu mikään älyttömän kallis, täytyis varmaan harkita siihen jotain vahaliinan ostoa :D

Tänään vietiin ukon kanssa Eetu hoitoon anopille (luotto siihen kasvaa  kohisten :) ) ja käytiin leffassa katsomassa veijarit. Olipa muuten hauska, nauroin ihan kippurassa. Sen jälkeen oli sitte kiva rentoutuneena hakea lapsi kotiin :) Nyt meen sohvan nurkkaan odottamaan tilattua ruokaa ja katsomaan c.s.i Miamia (ollaan ihan koukussa, on ostettu kaikki tuotantokaudet) Kullan kanssa.

Iltoja kaikille <3

Henna ja Eetu 8kk ( muutaman päivän vajaa)