Sain sitten heti töitä. Niitä taitaisi riittää just niin paljon ku haluaa tehdä. Ainakin tällä hetkellä. Pahimmat flunssa-aallot meneillää jne... Viime viikolla olin eräässä päiväkodissa töissä to-pe. Olipahan kivaa :) Ja vissiin hoidin työni hyvin, kun mua pyydettiin tulemaan keskiviikkona uudestaan :D Eetu oli toisen päivän mun isällä ja toisen siskolla hoidossa. Hyvin oli kumpikin päivä mennyt. Ja täytyy myöntää, että en mä kauheesti työpäivän aikana Eetun pärjäämistä ajatellut. Tiesin, että sillä on kaikki hyvin. Illalla töiden jälkeen oli kyllä tosi kiva mennä hakemaan Eetu ja halailla sitä :) Meinaan tehdä töitä aina välillä... Enintään päivän tai kaksi viikossa. Tietty riippuu myös siitä, miten hoitajia on tarjolla.

Osaisiko joku muuten vastata verokortti kysymykseen. Äitiysloma loppuu ensi viikolla ja siirryn kotihoidontuelle. Töitähän saa tehdä tuon tuen lisäksi, niin paljon ku lystää, kunhan lapsi hoidetaan kotona. (Ainoastaan sen mahdollisesti saatavan kotihoidon lisän menettää jos tekee töitä) Postissa lähetettiin verokortti, niin teenkö nämä keikkahommat ihan sillä tavallisella verokortilla? Kelaanhan menee suoraan joku omansa.... Tajusikohan kukaan? Toivottavasti :D En jaksais millään alkaa soittelemaan mihinkään virastoihin.

 Eetu nousi tänään ekaa kertaa tukea vasten polvilleen. Ei mee varmaan kauaa, kun se kiskoo itsensä jo sitten seisomaan. Konttausasentoon eetu ei vieläkään juurikan hakeudu. Se osaa siihen mennä, on osannut jo pitkään, mutta vissiin se ryömiminen on helpompaa :D Toisaalta, enhän mäkään oppinut ikinä konttaamaan, suoraan sitten juoksin :P Viime yönä Eetu harjoitteli unissaan tuota konttausasentoa. Nukkuminen on vakiintunut sellaiseksi, että kahdeksalta Eetu viedään omaan sänkyyn ja useimpina iltoina se nukahtaa sinne ihan itse. Yöllä se herää 2-3 kertaa, mutta nukahtaa suht helposti tassuttelemalla. Aamulla herätys tulee 6-7 aikaan. Aamupäikkärit tulee jo viimeistään 2h heräämisen jälkeen. Oonki yrittänyt, että Eetu nukahtaisi vielä silloin aamulla herätessään, mutta ei se suostu, on vissiin jo nälkä. Sitten hyvin äkkiä aamupalan jälkeen se väsähtääkin ihan totaalisesti. Aamupäiväunillekkin se nukahtaa nykyään usein ihan itse, ilman mitään hyssyttelyjä. Koska aamu-unet tulee niin aikaisin, niin monesti Eetu nukkuu sitten päivän aikana kolmet päiväunet. Mä toivoisin, että se siirtyis kaksiin, mutta jos ne aamupäikkärit alkaa jo kahdeksan maissa, niin eihän se millään voi jaksaa...Yhdet päiväunet nukutaan iltapäivällä kolmen maissa. Silloin kundi on aina jo ihan rikkipoikki ja nukkuukin yleensä yli kaksi tuntia.

Mä innostuin muuten tekemään Eetulle itse soseita. Kaikenmaailman kummit ja kaimat marmatti meille valmissoseiden lisäaineista ja sain sitten inspiraation :D Olen tehnyt nyt kolmea eri mössöä ja pakastin alkaa olla aika täys. Kirjotan ohjeet tänne, jos joku haluaa tehdä kanssa.

 

Bataatti-kana sose

 

Puolikas bataatti

2 pientä perunaa

2 porkkanaa

100g maustamatonta kanaa

Mausteita (basilika, mustapippuri, paprika valkosipuli)

vettä

 

Keitä kanaa kiehuvassa vedessä n.10 min, lisää paloiteltu peruna ja porkkana, keitä 5min. Lisää lopuksi paloiteltu bataatti ja mausteet. Keitä kunnes kypsää.

 

 

Kanariisi sose

 

puoli pussia ”hernemaissipaprikaa”

1dl riisiä

100g maustamatonta kanaa

Mausteita (basilika, mustapippuri, paprika valkosipuli)

vettä

 

Keitä kanaa hetki kiehuvassa vedessä. Lisää riisi. (Riisin lisäysvaihe riippuu ihan riisin keittoajasta. itse totesin, että kana on mureaa n. 25-30 min keittämisen jälkeen) Lisää hernemaissipaprika ja mausteet, keitä muutaman minuutin ajan.

 

 

Jauheliha sose

 

400g jauhelihaa

1 iso tomaatti

1 porkkana

n. 1dl makaronia

Vettä

Mausteita

 

Nypi jauheliha pieniksi paloiksi kiehuvaan veteen. Lisää muutaman minuutin päästä paloiteltu tomaatti ja raastettu porkkana.  Lisää lopuksi makaroni (riippuu keittoajasta) ja mausteita. Keitin kokonaisuudessaan, ehkä n 20 min. Makaronitkin sai olla vähän ylikypsiä, niin on helppo syödä. Makaronit imevät itseensä nestettä vielä jääkaapissakin, joten kannattaa lisätä vettä ihan reilusti.

 

Soseutin kaikkia ruokia vähän sauvasekoittimella, mutta jätin suhteellisen isojakin paloja. Eetu ei välitä vaikka ruuassa olisikin sattumia. Itse tehtyyn ruokaan täytyy muistaa lisätä lusikallinen rypsiöljyä/annos. Itse tehdyt soseet säilyy jääkaapissa 2vrk, pakkasessa n. 2kk. Meidän poika on tykännyt ainakin näistä kaikista, tosi paljon. :) Tyhmä olen, kun en alkanut jo aikaisemmin tekemään itse!

Eetu nukahti just taas ihan itse päiväunille. Annoin välipalan+maidon ja nostin sänkyyn. Tuoreessa muistissa on vielä ne kamalat monen tunnin nukuttamis operaatiot. Tätä osaa nyt arvostaa! :) Nyt mä pistän jumppavideon pyörimään. Hyvästi raskausröllöt ;D

 

Henna ja Eetu 8,5kk