Tajusin tänään vauva-lehteä lukiessa, että vauvan kanssa taitaa tosissaan tuossa ulkoilussa olla jotain pakkasrajoja. En ollu aikasemmin ees ajatellu :D Tai siis sanoohan sen järkikin, että et sä laita lasta ulos nukkumaan, jos pakkasta on -30.... Mutta jotenkin mut yllätti se, että pakkasraja on se -10. Tietysti koiran kanssa on pakko käydä pikkulenkeillä, olipa pakkasta sitte miten paljon tahansa. Huomenna ois Korson Ankkalammella joulupolku. Olen ollut sielä joka vuosi ja suren kyllä suuresti, jos en huomenna pääse. Huomisen sääennuste näytti -15. Viimevuonna tais olla joku  -20, muistan kun ängin kasvavan masun päälle kaikki mahdolliset toppavaatteet ja tallustin sinne siskon ja siskonpojan kanssa. Ehkä mä jätän ukon Eetun kanssa ja lähden ilman niitä :D Miten te muut? Mikä on teidän pakkasraja ulkoillessa? Ja ennenkaikkea mitä te laitatte vauvalle päälle? Musta tuntuu, että kovilla pakkasilla kädet paleltuu, onko niihin kellään hyviä ideoita? :) Nyt meillä on käytössä nahkahanskat, joissa on pörröinen vuori, mutta niissäkin tuppaa sormet kylmenemään, kun pakkanen hiipii lähelle kymmentä astetta.

Mitäs muuta? ..Mä kävin sielä terveydenhoitajalla. Hemoglobiini oli laskenut 115, synnytyksen jälkeen se oli 130 ja normaalisti se pyörii siinä. Katselin, että edes raskausaikana ei ole hb päässänyt noin alas putoamaan. Ei siis ihme, että on väsyttänyt :D Nyt vetäsen kuukauden rautakuurin ja käyn uudestaan verikokeissa.  Harmi vaan, että rauta taitaa autta aika hitaasti ja väsymys väistyä hitaammin. Toisaalta kyllä kiva, että tälle sairaalle väsymykselle löytyi syy. Ihan pelkästään noi valvotut yöt ei aiheuta tälläistä. Niin joo ja valvotuista öistä puheenollen. Mun mies on ihanin. Olen saanut nukkua kolme yötä sohvalla. Kyllä on olo helpottanut :) Viimeyönä eetu oli syönyt vaan kerran ja nukkunut muuten, kuin tukki. Aivan mahtavaa. Toivotaan, että tää ois pysyvää :) Tänä yönä taidaki sitten potkia ukon sohvalle ja antaa sen vetää välillä sikeitä :)

Soitin torstaina neuvolaan. Ens viikolla pitäis sitte soittaa sen perhetyöntekijän ja sovitaan milloin se tulee käymään. Oispa hauskaa, kun Eetu nyt alkais nukkumaan, just kun on haettu apua :D Ei haittais, mä kestäisin sen!! :P

Me lähdetään kohta iltaa istumaan tohon naapuriin. Sielä naapuri on vääntänyt joulutorttuja ja suolasiapasteijoita, me viedään sitten muutamat juomat. Ihanaa siis luvassa :)

-Henna ja Eetu 7kk