Viime viikolla tuli 9kk täytee. Tää oli mulle joku hurja rajapyykki. Nyt meidän poika on jo iso :D Toisaalta haluan sen olevan pieni vauva ja kutsunkin sitä usein vauvaksi... Muita vähän naurattaa, kun kehun Eetua "hyväksi vauvaksi!"

Meidän päivät sujuu eniten kotona leikkien. Eetun lempi leluja on iso roska-auto, kissan lelut ja iso talolelu, jossa on helmitaulu ja jonka sisällä on muovisia kirjaimia ja numeroita. Leluja meillä on aivan kamalasti, mutta jostakin syystä vain muutamalla leikitään. Dublot on myös hitti, jos joku jaksaa leikkiä niillä Eetun kanssa. Yleensä isi kasaa ja Eetu tuhoaa. Tätä jaksaa vaikka kuinka kauan. Eetu kuluttaa paljon aikaansa myös ryömimällä. Se saataa vaan kulkea ympäri kämppää ja tutkia paikkoja. Jos lattialle on tipahtanut muru tai hiekanjyvä, niin se kulkeutuu salama suuhun. Viime aikoina myös kiukuttelu on tullut kuvioihin. Jätkä kulkee välillä mun perässä ja roikkuu jalassa. Jos katson alas, niin Eetu nostaa kädet ilmaan. Syliin pitäis päästä. Sylissä alkaa sitten naaman repiminen, raapiminen ja uutena juttuna pureminen. Sanotaan tiukasti Ei:tä, mutta eipä poika tottele :D

Syöminen on yleensä aika moista touhua. Kädessä pitää olla kokoajan jotain, jonka voi tiputtaa lattialle kolmen sekunnin välein. Ja yritäppä olla nostamatta! Ruokaa löytyy yleensä takaraivosta ja varpaistakin. Eihän sitä nyt voi istua paikoillaan. Pari kertaa pitää myös ruokailun aikana napata lusikasta kiinni ja levittää ne ruuat ympäriinsä. Huoh! Väsyttää jo ajatteleminenkin. Sormiruokaa Eetu syö hienosti ja pinsettiotteen osaa kyllä jo tosi hyvin. Riisimurot löytää heti tiensä suuhun. Kaikki käsin syötävä on kivaa ja hyvää, mutta jotkut kovat jutut (esim porkkana ja kurkku) on pannassa, koska Eetu puree niistä isoja paloja ja meinaa tukehtua niihin. Lemppareita on naksut, murot, leipä, pilkotut viinirypäleet, hedelmät yleensäkkin. Oisko jollain ehdotuksia? Tuntuu, että meidän ruokavalio on tyssännyt näihin samoihin juttuihin!  Mitä 9kk käteen/eteen uskaltaa laittaa?

Vaipanvaihto ja pukeminen on nykyään tosi vastenmielistä. Eetu vetäsee kauheat raivarit, kun lasken sen hoitopöydälle. Koitankin pukea sitä sitten sylissä ja lattialla. Toisaalta varsinkin ulkovaatteet saa huudon aikaseks, jopa sylissä! Vaippa on hankala vaihtaa sylissä. Kunhan saadaan toi vaippapaketti loppuun, niin siirrytään housuvaippoihin, ne saa helposti puettua seisovillaan. Ja kohtahan vois alkaa jo tutustumaan pottaankin! Nyt siinä ollaan istuttu pari kertaa ennen kylpyä.

Eetu oppi vähän aikaa sitten nousemaan tukea vasten polvilleen, perjantaina se sitten repäisi ja nousi vaunuja vasten seisomaan. Onneksi olin just aikasemmin laittanu niihin jarrut päälle. Muuten ois ollu kundi taas rähmällään lattialla :D Uudestaan ei olla sitten noita taitoja nähty. Eetu tykkää kovasti, jos sitä kävelyttää käsistä kiinni pitäen ja se tykkää, jos sen laittaa seisomaan tukea vasten. Se nousee uudestaan sitten, kun on jotain tarpeeks kiinnostavaa :D Tänään se kiipes sohvapöydän alatasolle ja temppuili sielä. Ei haitannu edes se, että pää hakkas kokoajan pöydän ylälevyyn. Kauheesti kaikki kielletty kiinnostaa ja pistorasiatkin peitettiin jo jonkun aikaa sitten. Muuten olis pienet sormet sielä kokoajan. Ovilla leikkiminen on kans kova juttu. Läiskästään ovi kiinni, siten auki ja nauretaan perään. Pienestä irtoo :D Kutittaminen ja kurkistusleikit on kivoja. Laulaminen ja tanssiminen ei enää niinkään. Muskarikin alkaa olla vähän ikävää, kun kundi ryömii vaan karkuun tai kitisee ja haluaa kävellä ympäriinsä. Sitkeesti käydään silti!

Nukkuminen vaihtelee kauheasti. Ollaan vimeaikoina nukuttu aamuisin 7-8, joka on meille siis myöhä :D Näin pikkumies on jaksanut päivän kaksilla päiväunilla. Öisin herätään 2-5 kertaa. Joinakin öinä nukahdetaan helposti, toisinaan (yleensä) ainakin kerran vetästään puolen tunnin huudot. Mulla ei jostain syystä enää meinaa hermot kestää näitä huutoja, vaan haen kymmenen minuutin jälkeen ukon. Iltaisin nukahtaminen on melkein aina tosi helppoa. Maito naamaan ja kundi sänkyyn, sinne se nukahtaa itse. Välillä joutuu hetken nukuttamaan. Päiväunille nukahdetaan vaihtelevasti. Yliväsymys aiheuttaa heti vähintään tunnin nukutuksen. Eetu pitää osata laittaa ajoissa nukkumaan. Silloin uni tulee yleensä heti. Pinnasänky laskettiin eilen alas. Eetu on jotenki kauheen raukan näköinen, kun se nukkuu sielä lattianrajassa. Ja tassuttelu on kamalaa, kun joutuu kurottelemaan laidan yli, sinne alas. :( pinnojen välistä ei taas käsi mahdu. Onneks meidän elämän ongelmat ei tän isompia ole! :D 

Nää pakkaset on kamalia. Ollan Eetun kanssa ihan kodin vankeja. Eetu haukkoo henkeään jo reilussa kymmenessä pakkasasteessa. En viitti kokeilla mitä tapahtuis kun on tuplat. Tuntuu tosi ahdistavalta, että ollaan vähintään seuraavat 6 päivää täysin kotona. Illaksi saadaan ukko kotiin, muuten ollaan kaksin. Oonkohan järjissäni vielä sunnuntaina? Toki voin viikonloppuna tai iltaisin jättää pojat kotiin ja käydä jossain. Toisaalta se on vähän hankalaa, kun auto ei käynnisty näillä pakkasilla. Akku pitäis ottaa sisään lataukseen ja kiinnittää just ennen lähtöä. Mulla ei taida olla niin pakottavaa hätää minnekkään :D Paitsi kauppaan pitäis päästä.... Hoen itselleni mantraa: "Koht on kevät, koht on kevät, ens kuus on kevät" :D

Sain mieheltä ystävänpäivälahjaksi ruusuja! Ihana :D Se oli unohtanut lompakon töihin ja joutui lainaamaan rahaa kaveriltaan. Se teki siitä tuplasti paremman lahjan. Oli nähnyt vaivaa :) <3 Rakastan tuota kyllä mielettömästi!

 

Äiti oli nopea ja nappasi kuvan ekasta noususta!

 

 

Pikku kiipeilijä <3

 

 

Henna ja Eetu 9kk