Naantalin loma on lusittu. Toisena iltana iski ikävä Eetua kohtaan, mutta mies ei lähtenyt mukaan mun itkuihin, joten lopetin aika äkkiä :D Kylpylä oli ihana, lilluttiin ukon kanssa altaissa enemmän, kun laki sallii. Koko hotellissa ei paljoa asiakkaita näkynyt ja altaillakin saatiin olla hyvin rauhassa. Parasta oli lillua lämpimissä porealtaissa ja käydä välillä pulahtamassa lämpimässä ulkoaltaassa. Ihana! <3 Me syötiin vaikka mitä herkkuja, pukeuduttiin illallisille hienosti ja mä innostuin juomaan kuoharia ruuan kanssa. Rahaa saatiin uppoamaan tohon reissuun aika urakalla, vaikkei edes käyty missään hoidoissa. Mutta ei se haittaa. Torstaihin saakka mennään vähän säästölinjalla, kun rahat meinaa loppua. Oli se silti sen arvoista. Kaikista eniten nautin siitä ajasta ukon kanssa. Oltiin ihan ällösöpöjä ja pussailtiinkin varmaan enemmän, kuin koko viime vuotena :D

 

Paluu arkeen olikin sitten aika kova. Eetu esitti aika välinpitämätöntä, kun mentiin sitä hakemaan. Seuraavat kaksi päivää se sitten olikin ihan sylivauva ja tosi kiukkunen. Kaippa se oli vähän näreissään, kun äiskä ja isi jätti mummolaan. Nyt on onneks jo meno tasottunut, eikä muksu roiku joka hetkeä sylissä :) Eetulla oli menny tosi hyvin mummolassa. Se oli nukkunut kummatkin yöt yhdellä syötöllä. Toisena yönä se oli saanut taas kauhukohtauksen. Onneks olin varoittanut niitä siitä, joten ne osas ottaa lapsen vaan syliin ja antaa huutaa. Inhottavia noi on kyllä, mutta minkäs teet :( Eka yö kotona menikin sitten ihan eri meiningeissä. Eetu huus puol yötä. Ei auttanut syli, ei maito. Lopulta annettiin jopa suppo, mutta en mä tiiä auttoko sekään. Perjantai aamuna tuli sitten perhetyöntekijä käymään. Se oli aivan mahtava ja ihana nainen. Saatiin hirveästi neuvoja ja tukea. Ensimmäisenä sovittiin, että Eetu siirtyy omaan huoneeseen. Sitten päätettiin aloittaa tassu-unikoulu. (Kaikki varmaan tietää ainakin pääpiirteittäin mikä on homman nimi….?) Se perhetyöntekijä olis halunnut jättää Eetulta samaan syssyyn myös tuttipullon pois, mutta mä en ollut siihen vielä valmis. Päätettiin vaan jättää maitoa vähemmälle. Eetu on nukkunut nyt kolme yötä omassa huoneessaan ja aika hyvin on mennyt. Nukuttaminen kestää n. 30min. siihen meinaa aina mennä hermot. Ekana yönä pikkumies heräs kerran ja huusi tunnin, toisena heräs pari kertaa, mutta nukahti alle kymmenessä minuutissa. Viime yönä Eetu heräskin sitten tavalliseen tapaansa neljä kertaa, mutta joka kerralla se nukahti melkein heti, kun vaan pääs sen huoneeseen. Saas nyt nähdä miten tässä käy. Kokeilemisen arvoinen juttu joka tapauksessa. Ja ollaan ainakin saatu ne yömaidot kokonaan pois. Eetusta huomaa heti, että se ei puklaile koko päivänä, ennenku vasta saadessaan maitoa.

 

Käytiin tiistaina 8kk neuvolassa äijän mitat oli 11.5kg ja 75cm. Paino ja pituus menee kummatki ihan yläkäyrillä, mutta tasaisesti silti.  Eetu keimaili ja naureskeli vaan neuvolantädille, joten korttiin tuli maininta erittäin iloisesta pojasta :P Muuten kaikki hirmu hyvin. Rokotuksiakin tulee seuraavan kerran vasta 1.v neuvolassa. Eetu ryömii edelleen hirmuista kyyti eteenpäin. Eilen kylvyssä se keksi, että reunaa vasten pääsee nousemaan pystyyn. Saas nähdä kauan menee, että se alkaa kapuamaan sohvaa, tai sohvapöytää vasten ylös. Viime päivinä on keksitty myös konttausasento, tai siis Eetu nousee siihen, miettii hetken ja lysähtää takaisin ryömimään. Eipä siinä varmaan kauaa mene, että se keksii liikuttaa käsiä ja jalkoja. Tänään nostin Eetun seisomaan lelulaatikkoa vasten ja kokeilin pysyykö siinä itse. Hyvin pysyi! Yllättävän pitkän ajan se jaksoi siinä seistä :) Kamalaa tahtia tuo oppii. Kohta mulla ei ole enää vauvaa, vaan iso poika. HUI!

 

Rekku koiruliinin kanssa kävi huonosti. Jouduttiin lopettamaan se :(

En jaksa kauheesti nyt alkaa sitä sellittämään mutta nopeasti kerrottuna se raateli ulkona pikkukoiran ja puraisi naapurin pikkutyttöä. Harmi!

 

Mies on vielä tän viikon lomalla, joten lähdetään koko perheen voimin muskariin. Joulutauon jälkeen siellä pitäisi olla ainakin yhden äidin vaihtunut hoitovapaalla olevaan isään :)

 

Henna ja Eetu 8kk

 

p.s. Arvatkaan kuka kävi puntarilla ekaa kertaa puoleen vuoteen... Ja arvatkaas kuka meinas saada sydänkohtauksen kun huomasi pääseensä joka ikisestä raskauskilosta eroon!!!!!! :)